Reclamă

Max Verstappen, liderul campionatului mondial de Formula 1, a declarat că sportul nu ar trebui să transmită schimburile audio ale echipelor dacă este preocupat de limbajul licențios. Reacția sa a venit după ce președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, a comparat piloții cu rapperi care folosesc un limbaj vulgar, conform Reuters, citat de News.ro. Ben Sulayem a dezvăluit că FIA a solicitat conducerii Formula One să reducă la minimum injuriile transmise la televizor, subliniind că și piloții au o responsabilitate.

„Nu suntem rapperi, să știți”, a menționat președintele FIA. „Ei spun cuvântul cu F de câte ori pe minut? Imaginează-ți că stai cu copiii tăi și te uiți la cursă și apoi cineva spune toate aceste cuvinte murdare.”

Întrebat despre comentariile președintelui FIA, Verstappen a răspuns chiar după ce a folosit același „cuvânt cu F” într-o conferință de presă la Marele Premiu din Singapore, referindu-se la starea mașinii sale. „Toată lumea înjură, unii oameni un pic mai mult decât alții”, a spus Verstappen. „Cred că multe lucruri sunt difuzate în zilele noastre, în timp ce în alte sporturi nu alergi cu un microfon atașat de tine.”

Verstappen a sugerat că, pentru a evita transmiterea unui limbaj neadecvat, ar trebui să fie implementate măsuri precum întârzierea transmisiilor, care să permită un control mai bun al conținutului. „Acest lucru va ajuta mult mai mult decât interzicerea șoferilor”, a adăugat el.

Formula 1 marchează deja limbajul neadecvat în transmisia globală, dar Verstappen a subliniat că piloții ar putea totuși să aleagă să folosească limbajul ofensator pentru a împiedica difuzarea informațiilor strategice. „Chiar dacă un copil de cinci sau șase ani se uită, vor înjura în cele din urmă oricum”, a afirmat Verstappen.

Discuțiile despre influențarea limbajului folosit de piloți rămân un subiect sensibil în comunitatea sportivă, piloții exprimându-și opiniile referitoare la modul în care normele actuale ar putea afecta percepția publică asupra sportului.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro