Reclamă

Aura Socol, soția economistului Cristian Socol, este analizată de Partidul Social Democrat pentru o poziție neexecutivă în cadrul Băncii Naționale a României. Informația a apărut după ce premierul Marcel Ciolacu a menționat că este consiliat gratuit în probleme economice de către Cristian Socol.

Aura Socol este recunoscută pentru experiența sa vastă în economie. Din cariera ei se disting roluri precum cel de profesor la Academia de Studii Economice și membru al Autorității de Supraveghere Financiară. De asemenea, aceasta a fost expert în Comisia pentru trecerea la euro.

PSD analizează includerea Aurei Socol în noua componență a conducerii BNR, schimbări ce au loc periodic în cadrul instituției. Această posibilitate vine pe fondul aproapiatei reînnoiri a conducerii BNR, care urmează să fie supusă votului în Parlament în scurt timp.

Totodată, Mugur Isărescu, deținător al unui record internațional, fiind cel mai longeviv guvernator al unei bănci naționale, este susținut pentru un nou mandat. Isărescu ocupă această funcție din anul 1990, iar numele său va fi din nou discutat în Parlament.

Pe lângă propunerile PSD, viitoarea componență a conducerii BNR va vedea și candidaturi din partea Partidului Național Liberal, precum și a partidelor din opoziție precum USR și UDMR. Votul decisiv este programat să aibă loc în Parlament peste aproximativ o săptămână și jumătate, moment în care se va clarifica și poziția Aurei Socol în structura BNR.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro