Reclamă

Unul dintre cei 50 de bărbați acuzați de viol în cazul Pelicot, care a șocat Franța, și-a recunoscut vina și și-a cerut scuze față de victima sa, Gisele Pelicot. Aceasta fusese violată în grup timp de 10 ani de persoane racolate online chiar de soțul ei, Dominique Pelicot, care o droga înainte. Informația a fost făcută publică de The Guardian. Unul dintre acuzați, identificat ca Lionel R., un bărbat de 44 de ani, cu trei copii și angajat la un supermarket local, a declarat: „Îmi pare rău, nu pot decât să-mi imaginez coșmarul prin care ați trecut, iar eu sunt o parte a acestui coșmar”.

Lionel R. a admis că a violat-o pe Gisele Pelicot pe 2 decembrie 2018 și a declarat în fața instanței: „Dacă aș fi știut că nu era conștientă, nu aș fi mers atât de departe”. El a adăugat că regretă că nu a verificat dacă Pelicot era de acord și că se simte vinovat de acțiunile sale.

Dominique Pelicot, în vârstă de 71 de ani, a fost acuzat că și-a drogat soția pentru a fi abuzată. În prima sa mărturie de la deschiderea procesului, el și-a recunoscut toate acuzațiile și a declarat: „Sunt un violator ca și ceilalți din această cameră”. El a subliniat că toți cei implicați știau despre situație: „Toți știau, nu pot spune contrariul”. Cu privire la fosta sa soție, Dominique a menționat: “Ea nu merita asta”.

Gisele, victima, a avut de asemenea ocazia să răspundă, menționând că este dificil să audă asemenea declarații, arătându-și surprinderea față de faptele soțului său: „Este dificil pentru mine să ascult asta. Timp de 50 de ani, am trăit cu un bărbat despre care nu mi-aș fi imaginat niciodată că ar putea fi capabil de așa ceva. Am avut încredere deplină în el”.

Gisele Pelicot a solicitat ca acest proces să fie public, dorind să atragă atenția asupra cazurilor în care victimele sunt drogate în scopul violului, sperând să sensibilizeze opinia publică față de astfel de situații dramatice.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro