Reclamă

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a făcut joi acuzații împotriva miliardarului Elon Musk, afirmând că acesta ar fi dezactivat de la distanță un vehicul electric Tesla Cybertruck, pe care susține că l-a primit cadou de la Musk în luna august. Informațiile vin de la AFP, preluate de News.ro.

Kadîrov, care conduce Cecenia de mai bine de 17 ani, a distribuit în luna august un videoclip în care este văzut la volanul unui Cybertruck Tesla, echipat cu o mitralieră pe spate. El susține că vehiculul a fost un cadou din partea lui Musk, însă fondatorul Tesla a calificat această afirmație drept o minciună, potrivit unui mesaj publicat de Musk pe rețeaua de socializare X.

„Recent, Musk a dezactivat de la distanță Cybertruck-ul”, a afirmat Kadîrov într-o postare pe Telegram. De asemenea, el a adăugat: „Nu este frumos din partea lui Elon Musk să acționeze în acest fel. El oferă cadouri scumpe din suflet și apoi le dezactivează de la distanță”.

Producția Cybertruck-ului a început doar în 2023, fiind prezentată pentru prima dată de Tesla în 2019. Kadîrov a precizat că vehiculul în cauză a fost implicat în operațiuni militare și trimis în Ucraina, unde, conform liderului cecen, „a funcționat admirabil”.

Ramzan Kadîrov, în vârstă de 47 de ani, este cunoscut ca un susținător al președintelui rus Vladimir Putin, afirmând că a trimis mii de soldați pentru a sprijini armata rusă în ofensiva sa din Ucraina.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro