Reclamă

Noi imagini au fost scoase la lumină în ancheta complexă privind turiștii înșelați în Centrul Vechi al Capitalei. Filmările arată cum mai multe tinere abordează bărbați străini în barurile și cluburile din zona turistică, ducând la pierderea banilor acestora. Recent, nouă persoane au fost reținute după ce în luna iunie s-au efectuat primele descinderi în aceste locații.

Camerele de supraveghere dintr-un bar au surprins momentul când doi turiști sunt înconjurați de mai multe fete și sunt încurajați să consume alcool. În timp ce distracția părea să continue, situația se complica la momentul plății, când barmanul introducea un zero suplimentar pe notă sau reținea PIN-ul pentru a sustrage bani ulterior.

Francisco Iaru, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, a declarat: „S-a stabilit că în unele cazuri, bănuiții ar fi sustras sau ar fi deposedat prin violență persoanele vătămate de anumite bunuri. Prejudiciul creat a fost estimat la 100.000 de euro.”

Nouă dintre barmanii și ospătarii implicați au fost aduși la audieri, anchetatorii dispunând de numeroase mărturii de la turiștii fraudați. Primele percheziții în localurile vizate s-au desfășurat în luna iunie. Rețeaua includea și taximetriști care aplicau aceeași tactică: la finalul unei curse, un șofer a introdus suma de 70.000 de lei pe POS, surprinzând turiștii.

Crina Eșanu, din partea Poliției Capitalei, a menționat: „În diferite situații, persoanele vătămate erau deposedate de sume de bani prin întrebuințarea de violențe ori de lipsire de libertate în mod ilegal.”

Un caz aparte se referă la un turist care a fost ținut captiv câteva ore într-o cameră dintr-un club, reușind să scape și să alerteze trecătorii printr-un geam deschis. Ancheta continuă pentru a dezvălui și alte astfel de cazuri, autoritățile avertizând turiștii să fie vigilenți.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro