Reclamă

Donald Trump a declarat miercuri, într-un miting electoral care a avut loc la Uniondale, Long Island, că este „mai mare decât Elvis”, susținând că atrage mulțimi mai mari decât legendarul star rock and roll. Evenimentul a marcat prima sa apariție publică de la un presupus atentat la viața sa, duminică, în stațiunea sa de golf din West Palm Beach.

Fostul președinte a afirmat în fața susținătorilor că Dumnezeu i-a cruțat viața „nu o dată, ci de două ori”, după care a continuat să se laude cu dimensiunea mulțimilor care vin la mitingurile sale. „O sun pe soția mea [Melania Trump] și îi spun: «Iubito, cine poate atrage mulțimi… nimeni nu poate atrage mulțimi ca mine, nici pe departe»”, a declarat Trump, adăugând: „Poate chiar mai mare decât Elvis”, subliniind faptul că nu beneficiază de un instrument muzical.

Potrivit postului local de știri PIX 11 din New York, autoritățile au estimat că peste 50.000 de persoane s-au adunat la miting, chiar dacă sala are o capacitate de mai puțin de 16.000 de locuri, evidențiind astfel atracția pe care o exercită Trump asupra publicului. Pe de altă parte, în 1965, Elvis Presley a strâns 60.500 de persoane la un concert în Pontiac, Michigan.

Donald Trump a devenit tot mai preocupat de mărimea mulțimilor la evenimentele sale. În luna septembrie, el a declarat în mod eronat că prezența la mitingul său din 6 ianuarie 2021 a fost comparabilă cu mulțimea adunată de Martin Luther King Jr. pentru discursul „Am un vis” din 1963. În timpul unei dezbateri prezidențiale, vicepreședinta Kamala Harris l-a provocat pe Trump afirmând că susținătorii săi părăsesc mitingurile din cauza „epuizării și plictiselii”, o afirmație la care Trump a răspuns prin negare.

Admirația lui Trump pentru Elvis nu este o noutate. În 2018, în cadrul primelor ceremonii de acordare a Medaliei Libertății, Trump l-a onorat postum pe Elvis. „Mulțimile au fost extaziate de spectacolele electrice ale lui Elvis și de legătura sa cu fanii”, a afirmat Trump. Anul acesta, Trump a postat pe Instagram o fotografie cu muzicianul, sugerând că ar semăna fizic cu Elvis.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro