Reclamă

O afirmație a Elenei Lasconi, candidata USR la președinție, a provocat o dezbatere aprinsă după ce a fost percepută drept o jignire la adresa românilor din diaspora. Într-un interviu pentru Antena 3, Lasconi a declarat că nu este „o trădătoare” și a menționat că „cel mai simplu lucru este să-ți iei un bilet și să pleci în altă parte”.

Fosta colegă de partid a Elenei Lasconi și actuala co-președintă REPER, Ramona Strugariu, a reacționat ferm la aceste cuvinte. Pe rețelele sociale, Strugariu a subliniat că plecarea ei din România a fost „cea mai grea decizie” din viața sa și nu s-a simțit o trădătoare. „Am cumpărat acele bilete de avion cu singurul gând de a-mi salva copilul… Nu m-am simțit trădătoare atunci când am plecat,” a scris Strugariu. Ea a continuat, menționând frica de spitalele din România drept un factor determinant pentru a rămâne în străinătate.

Elena Lasconi a revenit cu clarificări după ce declarațiile sale au provocat reacții negative. Ea a susținut că afirmațiile sale au fost scoase din context, subliniind contribuția pozitivă a diasporei la economia României și exprimând recunoștința față de cei plecați. Lasconi a postat pe Facebook un mesaj în care a acuzat manipulări și dezinformări și a enumerat faptul că mulți membri ai familiei sale, inclusiv fiica și fratele, trăiesc în străinătate.

„Românii care trăiesc în afara granițelor sunt cel mai mare investitor în economia României… Diaspora este formată din oameni care își iubesc țara,” a declarat Lasconi, adăugând că acesta este unul dintre motivele pentru care a intrat în politică. Ea a subliniat că românii din diaspora au expertiză și sunt un simbol al dorului de casă.

Lasconi și-a exprimat încrederea că românii din țară și străinătate vor înțelege situația corectă, afirmând că astfel de campanii de dezinformare au drept scop păstrarea actualului sistem politic.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro