Reclamă

thyssenkrupp Marine Systems (tkMS) a anunțat că își va intensifica producția de submarine Type 212CD, bazată pe specificațiile de proiectare dezvoltate recent. Această intensificare marchează un pas crucial în realizarea submarinelor germano-norvegiene Type 212CD, a căror revizuire critică a proiectului a fost finalizată luna trecută.

Submarinul 212CD reprezintă o cooperare între Germania și Norvegia și încorporează avansuri tehnologice remarcabile. Cu dimensiuni impresionante, având aproximativ 73 de metri lungime, 10 metri lățime și un deplasament de 2.500 de tone, noul submarin este proiectat pentru invizibilitate și rezistență superioare. Utilizează un sistem de propulsie independent de aer (AIP) bazat pe celule de combustibil, ceea ce îi permite să rămână sub apă pentru perioade extinse fără a ieși la suprafață.

Un alt beneficiu semnificativ al submarinului Type 212CD este construcția sa nemagnetică, care îi reduce semnătura pentru sistemele de detectare a anomaliilor magnetice (MAD). Acesta este echipat și cu sistemul de luptă ORCCA, dezvoltare comună între thyssenkrupp Marine Systems, Kongsberg și Atlas Elektronik, îmbunătățind conștientizarea situațională și capacitățile de luptă ale submarinului.

Forțele navale germane și norvegiene vor desfășura aceste submarine, primele livrări fiind prevăzute până în 2029. Submarinul este destinat să fie operațional până în 2060, consolidând apărarea maritimă a Norvegiei și contribuind la prezența germană în Marea Baltică.

Norvegia își apără astfel coastele extinse și pretențiile teritoriale în zona arctică, în timp ce Germania își menține o prezență fermă într-o zonă de interes pentru NATO. Cele șase submarine Type 212CD comandate de cele două țări, din care patru vor merge la Norvegia și două la Germania, vor răspunde acesto aspirații comune.

Christian Rogge, șeful diviziei de submarine la thyssenkrupp Marine Systems, a menționat posibilitatea extinderii comenzilor, dacă circumstanțele o vor cere, pe fondul așteptărilor de decizii politice din partea celor două țări în perioada următoare.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro