Reclamă

Campionul olimpic la 200 metri liber, David Popovici, a anunțat miercuri seară intenția de a înființa un centru de dezintoxicare pentru persoanele cu adicții și de a construi un bazin de înot dedicat învățării copiilor. În cadrul unui eveniment pentru lansarea unui program de accelerare a inovației, Popovici a declarat: „Sunt două businessuri pe care aş vrea să le fac după ce mă retrag: mi-ar plăcea să existe la noi în țară, nu știu cât e de posibil să vină din domeniul privat toate fondurile, e nevoie și de ajutorul statului, un centru de dezintoxicare real, pentru că nu avem un centru și un program real, pentru cei cu adicții grele sau ușoare, fie că e vorba de jocuri de noroc, băutură, droguri.”

Popovici a subliniat importanța existenței unui astfel de centru afirmând: „mi-ar plăcea să mă ocup de așa ceva, să ajut, e foarte important, nu se vorbește mai deloc la noi în țară, și sunt foarte mulți oameni afectați. Cei mai mulți pleacă din țară pentru astfel de dependențe, pentru că sunt centre mai bune în Europa, dar nu toată lumea are fonduri.”

Al doilea proiect al înotătorului român este dezvoltarea unui bazin personal, unde dorește să-i învețe pe copii să înoate: „Mi-ar plăcea să am bazinul meu, fundația mea, să învăț copiii să înoate, să știe să nu se înece, să se poată duce la mare, la ștrand și părinții să nu stea cu stresul că îi ia un val.”

David Popovici a reflectat și asupra drumului său spre succes, recunoscând sprijinul familiei și al prietenilor: „Și eu am avut un vis, am avut un plan și eu am o echipă. Cred că fiecare dintre noi avem un vis și știm că nu e suficient doar să-ți dorești. De mic, mulți au remarcat talentul pe care îl aveam. Dar mi-am dat seama repede că trebuie să muncesc, să muncesc mai mult decât alții. Mă consider unul dintre cei norocoși, am avut alături de mine familie, prieteni, colegi, parteneri, colaboratori.”

Cu aceste planuri ambițioase pentru viitor, David Popovici își exprimă dorința de a contribui la societate nu doar prin realizările sale sportive, ci și prin inițiative care să adreseze probleme importante precum adicțiile și siguranța copiilor la înot.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro