Reclamă

Medicul stomatolog Costin Iulian Berechet a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 1 la 10 ani de închisoare pentru agresiune sexuală și lipsire de libertate. Sentința a fost pronunțată miercuri, în cazul influencerului Ștefania Costache, cunoscută sub pseudonimul Lolrelai, care l-a acuzat că ar fi drogat-o și violat-o în cabinetul său stomatologic, informează Agerpres.

Conform hotărârii instanței, Berechet a primit o pedeapsă de opt ani de închisoare pentru agresiune sexuală și șase ani pentru lipsire de libertate. Pedeapsa finală, rezultată din contopirea celor două sentințe, este de zece ani de detenție.

Pe lângă condamnarea la închisoare, Costin Iulian Berechet nu va mai avea voie să practice medicina dentară sau specialități ale medicinei dentare timp de cinci ani după eliberarea sa. În plus, acesta a fost obligat să achite daune morale în valoare de 50.000 de euro către Ștefania Costache.

Avocatul influenceriței, Adrian Cuculis, a declarat: „Medicul acuzat a fost condamnat pe fond la 10 ani de închisoare. Instanța ne-a admis și cererea de plată a daunelor morale și a stabilit o despăgubire de 50.000 de euro.” Avocatul a mai adăugat că și alte victime au mărturisit că ar fi fost agresate în mod similar, însă plângerile lor au fost clasate din lipsă de probe.

De menționat că decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro