Reclamă

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud au reţinut aproximativ 77 de tone de detergent pudră pentru rufe, suspectate a fi contrafăcute. Detergentul are o valoare estimată de 1,2 milioane de lei, conform Autorității Vamale Române (AVR).

„Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud au reţinut aproximativ 77 tone detergent pudră pentru rufe susceptibil de a fi contrafăcut. Detergentul are o valoare totală de aproximativ 1.200.000 lei şi a fost descoperit ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate în trei containere sosite din Turcia, aparţinând unei societăţi comerciale din Galaţi”, a afirmat AVR.

Acţiunea de verificare a fost realizată de inspectorii vamali aparținând Direcției Regionale Vamale București, care au efectuat controlul fizic asupra a trei containere sosite din Turcia. Mărfurile aparțineau unei societăți comerciale cu sediul în Galați.

În urma controlului, inspectorii au descoperit detergentul pudră, despre care existau suspiciuni că ar încălca drepturile de proprietate intelectuală pentru o marcă protejată la nivel internațional.

Valoarea detergentului, dacă ar fi fost vândut ca produs original, este estimată la 1.200.000 de lei pe piața de vânzare cu amănuntul.

Conform reglementărilor naționale și europene privind protecția proprietății intelectuale în vamă, detergentul suspectat de contrafacere a fost reținut de către autorități pentru expertizare. La finalizarea investigațiilor, se vor aplica măsurile legale necesare.

„Menţionăm că deşi se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea şi siguranţa cetăţenilor”, a subliniat Autoritatea Vamală Română.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro