Reclamă

PIB-ul Ucrainei a crescut în medie cu 3,9% în primele opt luni ale anului 2024, conform declarației făcute de ministrul Economiei, Iulia Sviridenko. Aceasta a subliniat că în luna august economia a avut un avans anual de 3,5%. Un factor important care a contribuit la această creștere economică a fost accesul îmbunătățit la electricitate în luna august, fapt ce a consolidat încrederea pe termen scurt a companiilor și consumatorilor.

Sectorul transporturilor, domeniul construcțiilor și vânzările cu amănuntul au fost elemente cheie care au susținut evoluția pozitivă a PIB-ului ucrainean în această perioadă. Reamintim că, în 2022, economia Ucrainei a suferit o scădere semnificativă, de aproximativ 29%, cauzată de invazia forțelor ruse. î

Cu toate acestea, datorită ajutorului financiar internațional de ordinul miliardelor de dolari și a capacității de adaptare și reziliență a firmelor ucrainene, economia țării a reușit să se redreseze în 2023 cu o creștere de 5,3%.

În ciuda provocărilor apărute în 2024, cum ar fi întreruperile de energie determinate de intensificarea atacurilor rusești, guvernul de la Kiev estimează o creștere economică anuală de 3,5% pentru acest an.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro