Reclamă

Armata rusă a anunțat că a distrus 54 de drone ucrainene în noaptea de marți spre miercuri, jumătate dintre acestea deasupra regiunii Kursk, fiind parte a unei ofensive ucrainene masive inițiate la începutul lunii august. Regiunea Kursk, aflată la frontiera cu Ucraina, a fost scena a numeroase conflicte. Restul dronelor au fost doborâte în regiunile Briansk, Smolensk, Belgorod și Oriol.

În Belgorod, un atac cu dronă a rănit patru persoane, care au fost transportate la spital, a anunțat guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov, pe platforma socială Telegram. De asemenea, o dronă a lovit un depozit de rachete în orașul Toropeț, din regiunea Tver, situată la aproximativ 400 de kilometri nord-vest de Moscova. Autoritățile locale, prin vocea guvernatorului Igor Rudenia, au confirmat că această lovitură a avut loc.

Potrivit Serviciului Ucrainean de Securitate (SBU), depozitul de rachete a fost distrus, iar informațiile distribuite pe rețelele sociale indică faptul că a avut loc un cutremur de magnitudinea 2,8 în urma exploziei. Ca urmare a impactului, geamurile locuințelor aflate pe o rază de cinci kilometri au fost sparte, iar autoritățile au decis să evacueze parțial populația din zonă.

Kievul a explicat că aceste atacuri sunt o reacție față de bombardamentele ruse care au lovit teritoriul ucrainean și orașele sale în ultimii doi ani. Ucraina afirmă că își intensifică atacurile asupra infrastructurii militare, energetice și de transport din Rusia, elemente considerate vitale pentru eforturile de război ale Moscovei. Rusia continuă să raporteze distrugerea dronelor ucrainene aproape zilnic, însă detalii despre amploarea pagubelor sunt rareori dezvăluite complet de oficialii ruși.

În ultimii doi ani, Ucraina și-a extins capacitatea de producție internă de drone, ceea ce a dus la o creștere a atacurilor asupra teritoriului rus. Una dintre cele mai mari operațiuni cu drone a avut loc în septembrie, când Ucraina a lovit capitala Rusiei, Moscova, provocând daune considerabile și perturbând zborurile la aeroporturile din zonă.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro