Reclamă

În orașul Jelenia Góra din Polonia, un scandal a izbucnit în urma inundațiilor dramatice care au afectat cartierul balnear Cieplice. Locuitorii acuză proprietarul Holiday Park & Resort, Piotr Herring, de măsuri controversate ce au dus la agravarea situației, scrie „Gazeta Wyborcza”.

Recent, strada Grunwaldzka și bulevardul Jana Pawła II s-au aflat sub apă, fiind depășite recordurile de inundații din 1997. Localnicii și-au exprimat îngrijorarea față de consecințele pe care le-ar putea avea un alt episod de vreme severă, unii afirmând că „dacă ar mai ploua, întregul Jelenia Góra ar fi inundat”.

Surse locale pretind că Piotr Herring ar fi construit un cartier rezidențial într-o zonă inundabilă și că, pentru a-și proteja investiția, a ordonat ridicarea unor diguri. Această acțiune ar fi redirecționat apa departe de complexul său, dar a înrăutățit situația în orașul învecinat.

Holiday Park & Resort, un complex turistic ce include 214 vile de închiriat, locuri de joacă și o piscină, este acum în centrul unei controverse, iar locuitorii din Cieplice cer măsuri. Primarul Jerzy Łużniak a anunțat că va analiza situația pentru a determina dacă acțiunile lui Herring au amplificat riscurile cu care se confruntă locuitorii.

Până în prezent, reprezentanții resortului nu au răspuns solicitărilor presei locale pentru a clarifica poziția lor în legătură cu acuzațiile. Investigația autorităților este așteptată cu mare interes de comunitatea afectată.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro