Reclamă

Un incident șocant a avut loc la o școală din Azambuja, un oraș situat în apropierea Lisabonei, Portugalia. Un băiat de 12 ani a înjunghiat șase colegi cu un cuțit, conform declarațiilor poliției portugheze. Victimele sunt cinci fete și un băiat, având vârste cuprinse între 11 și 14 ani.

Băiatul care a suferit răni grave în piept a fost transportat rapid la un spital din Lisabona. În ciuda gravității leziunilor, viața acestuia nu este în pericol, a relatat primarul orașului Azambuja, Silvino Lúcio.

Cele cinci fete au fost rănite ușor la brațe și au primit îngrijiri medicale adecvate. În ciuda gravității situației, autoritățile au remarcat că astfel de acte de violență sunt rar întâlnite în școlile portugheze, țara fiind cunoscută pentru un nivel scăzut de violență școlară.

Poliția din Portugalia l-a arestat pe băiatul de 12 ani imediat după atac. În prezent, nu a fost dezvăluit motivul pentru care a comis atacul.

Premierul portughez, Luís Montenegro, a condamnat ferm incidentul, pe care l-a descris ca fiind „izolat” și extrem de rar. El și-a exprimat îngrijorarea față de eveniment și a subliniat importanța asigurării unei însănătoșiri rapide pentru toată lumea implicată.

Premiera de violență într-un mediu școlar din Portugalia ridică întrebări despre siguranța elevilor, deși autoritățile consideră evenimentul unul incidental și necaracteristic pentru regiune.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro