Reclamă

Doi agenți de poliție din cadrul IPJ Mureș sunt investigați pentru acuzația de purtare abuzivă, după ce ar fi agresat un adolescent pe stradă, conform informațiilor furnizate de News.ro. Incidentul, care implică un tânăr de 17 ani, a fost amplu discutat în spațiul public, după ce imagini cu băiatul lovit și plin de sânge au fost distribuite pe internet. Polițiștii neagă acuzațiile, susținând că acesta s-ar fi accidentat singur, dar părinții adolescentului oferă o versiune diferită, afirmând că fiul lor a fost bătut fără a se întocmi un proces verbal ulterior.

Adolescentul a relatat că, în noaptea incidentului, se afla pe strada Cutezanței din Târgu Mureș, când a încercat să cedeze trecerea unei mașini de poliție, dar a fost urmărit și, în final, atacat de unul dintre agenți. „Am auzit girofarul după mine, am trecut pe trotuar și am gândit că fac loc pentru polițiști să meargă pe treaba lui… dintr-o dată am auzit că fuge după mine polițistul și a sărit pe mine, am căzut amândoi, după aia m-a prins de gât,” a spus băiatul, adăugând că unul dintre polițiști l-ar fi lovit cu pumnul în ficat.

Certificatul medico-legal prezentat de părinții săi confirmă existența unor leziuni grave, care necesită până la 40 de zile de îngrijiri medicale, inclusiv o fractură la umăr și escoriații faciale. Mama adolescentului a declarat pentru punctul.ro că a ajuns la locul incidentului imediat după ce a fost anunțată de fiul ei, însă polițiștii plecaseră: „Soțul a fost sunat de copilul meu să venim pentru că e bătut de polițiști… Am pus întrebarea de ce arată copilul meu în halul ăsta.”

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, prin Compartimentul de Relații Publice, a comunicat că se desfășoară o anchetă penală cu privire la acest incident, pentru a se clarifica circumstanțele și modul de intervenție al agenților implicați. În același timp, au fost demarate verificări de ordin disciplinar pentru a se stabili dacă s-a respectat procedura standard în intervenție.

Pe 10 septembrie 2024, părinții adolescentului s-au prezentat la poliție pentru a depune plângere, acuzând comportamentul abuziv al agenților. Inspectoratul subliniază că tratează cu maximă obiectivitate acest caz și colaborează cu organele de anchetă pentru elucidarea situației. Se precizează că „documentele în urma intervenției au fost întocmite, conform reglementărilor interne și administrative”.

Ancheta este în desfășurare și urmărește să descopere adevărul privind incidentul de pe strada Cutezanței. Varianta oferită de polițiști este complet diferită față de cea a tânărului și a părinților săi, iar investigațiile vor stabili veridicitatea acuzațiilor și corectitudinea intervenției polițiștilor.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro