Reclamă

Administrația Prezidențială a anunțat marți că președintele Klaus Iohannis își va încheia mandatul la termen și nu intenționează să demisioneze din funcția de Președinte. Aceste clarificări au venit în contextul informațiilor vehiculate în spațiul public despre o posibilă candidatură a președintelui la alegerile parlamentare pe lista PNL la Senat.

Potrivit unui comunicat transmis către News.ro, Administrația Prezidențială a subliniat: „Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public, Preşedintele României, Klaus Iohannis, precizează că îşi va încheia mandatul la termen şi nu intenţionează să demisioneze din funcţia de Preşedinte.”

Discuțiile despre o eventuală candidatură a președintelui Iohannis vin pe fondul unor speculații conform cărora acesta ar putea deschide lista PNL la Senat. În prezent, Constituția României interzice președintelui să fie membru al unui partid politic, iar codul electoral nu permite persoanelor independente să candideze pe listele partidelor.

Pentru ca Iohannis să candideze pe lista PNL, ar fi necesară o modificare a legislației electorale, ceea ce ar necesita susținerea atât a PNL, cât și a PSD. Surse din interiorul PNL, conform Digi24, indică faptul că în această perioadă se discută intens despre oportunitatea includerii lui Iohannis pe listele parlamentare, opiniile fiind împărțite în partid.

În timp ce unii membri, în special din sfera liderului PNL Nicolae Ciucă, ar susține candidatura președintelui, alții se tem că acest demers ar putea afecta negativ partidul. Ceea ce rămâne sigur este intenția clară comunicată de Iohannis de a nu renunța la postul său înainte de încheierea mandatului său actual.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro