Reclamă

Miley Cyrus a fost dată în judecată pentru acuzații de plagiat asupra melodiei „When I Was Your Man” a lui Bruno Mars, informație confirmată de către publicația The Guardian. Procesul este intentat de compania Tempo Music Investments care deține o parte din drepturile melodiei lui Mars, și nu de către artistul însuși.

Instanța federală din Los Angeles găzduiește acest proces, în care, alături de Cyrus, sunt implicați și co-autorii hitului „Flowers”, Gregory Hein și Michael Pollack. Totodată, numeroase companii precum Sony Music Publishing, Apple, Target și Walmart sunt învinuite pentru distribuirea melodiei.

Dacă Miley Cyrus va pierde cauza, ea riscă să plătească despăgubiri care vor fi stabilite ulterior. De asemenea, se menționează posibilitatea interzicerii interpretării piesei „Flowers” în fața unui public sau distribuirea ei pe social media.

Cei care au inițiat procesul afirmă că „Flowers” este o lucrare derivată, replicând elemente melodice, armonice și lirice din „When I Was Your Man”. Aceștia susțin că „orice fan al melodiei lui Bruno Mars poate recunoaște faptul că succesul piesei „Flowers” nu s-ar fi realizat fără influența lui When I Was Your Man.”

Piesa „Flowers”, care a adus un succes uriaș lui Miley Cyrus, a câștigat premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare pop solo și a ocupat săptămâni la rând primele locuri în topurile muzicale din SUA și Marea Britanie.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro