Reclamă

Zimbabwe a anunțat că va sacrifica 200 de elefanți pentru a hrăni comunitățile afectate de foamete, după ce țara a fost lovită de cea mai gravă secetă din ultimele patru decenii, cauzată de El Nino. Această măsură extremă vine după ce Namibia a decis să sacrifice 83 de elefanți pentru a face față aceleași crize.

Seceta din sudul Africii a cauzat distrugerea culturilor și a afectat sever 68 de milioane de oameni prin crearea unui deficit alimentar sever. Tinashe Farawo, purtător de cuvânt al Zimbabwe Parks and Wildlife Authority (Zimparks), a confirmat că „intenționăm să sacrificăm aproximativ 200 de elefanți în toată țara. Lucrăm la un plan să vedem cum o vom face.” Carnea de elefant va fi distribuită comunităților care înfruntă foametea.

Sacrificarea elefanților va avea loc în districtele Hwange, Mbire, Tsholotsho și Chiredzi și reprezintă prima măsură de acest fel din 1988 încoace. Farawo a precizat că acest pas este parte a eforturilor de a reduce aglomerația din parcurile naționale ale țării, care pot susține doar 55.000 de elefanți, în condițiile în care Zimbabwe adăpostește peste 84.000 de exemplare.

Această decizie nu este doar o soluție la criza alimentară, ci și o încercare de a preveni conflictele între populația umană și faună, având în vedere că anul trecut 50 de persoane au fost ucise în atacurile elefanților. Zimbabwe încearcă de asemenea să deschidă comerțul internațional cu fildeș și elefanți vii, deținând stocuri de fildeș cu o valoare estimată la 600.000 de dolari pe care nu le poate vinde.

Cu peste 200.000 de elefanți trăind într-o zonă extinsă de conservare care acoperă Zimbabwe, Zambia, Botswana, Angola și Namibia, sudul Africii are cea mai mare populație elefanțică globală. Decizia de sacrificare a elefanților subliniază nu doar criza pe care o traversează Zimbabwe, dar și efortul său de a proteja oamenii și animalele pe termen lung.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro