Reclamă

O dezbatere televizată între candidații la funcția de primar al orașului brazilian Sao Paolo a degenerat în violență, când Jose Luiz Datena a atacat un rival cu un scaun de fier. Incidentul s-a petrecut în timpul unui discurs susținut de Pablo Marçal, potrivit unui raport al CNN.

Martori oculari au relatat că schimbul de replici dintre Datena și Marçal a fost una aprinsă, în urma căruia Datena a reacționat violent. Acesta a recunoscut ulterior pentru TV Cultura că l-a atacat pe Marçal deoarece acesta a readus în discuție acuzații vechi de hărțuire sexuală împotriva sa, considerate nefondate. „El a venit cu un caz de arhivă, care nici măcar nu a fost investigat de poliție, pentru că nu a fost nicio dovadă. Ceva ce acum 11 ani a provocat o situație foarte gravă în familia mea”, a declarat Datena.

Pablo Marçal a avut nevoie de îngrijiri medicale, posibil având o fractură la nivelul pieptului. Marçal a comparat incidentul cu evenimente violente anterioare, asemănându-l cu tentativele de atac asupra fostului președinte american Donald Trump și asupra fostului președinte brazilian Jair Bolsonaro, publicând pe Instagram o imagine referitoare la aceste evenimente, alături de mesajul „De ce atâta ură?”.

Echipa lui Marçal a afirmat că va depune plângere împotriva lui Datena și a atras atenția asupra gravității gestului. În ciuda incidentului, ceilalți candidați, Guilherme Boulos, Marina Helena, Ricardo Nunes și Tabata Amaral, au continuat dezbaterea.

Datena, scos imediat din dezbatere după atac, a menționat că regretă gestul, dar a explicat că acuzațiile nefondate l-au provocat. Incidentul ridică întrebări cu privire la intensitatea confruntărilor politice din cadrul campaniilor electorale din Brazilia.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro