Reclamă

O nouă tentativă de asasinare a fostului președinte SUA, Donald Trump, s-a înregistrat la Trump International Golf Club din West Palm Beach, Florida, în timp ce acesta juca golf, conform informațiilor furnizate de Business Insider. În data de 13 iulie, un alt incident similar avusese loc în timpul unui miting electoral din Butler, Pennsylvania.

De această dată, un suspect înarmat cu o pușcă automată Ak-47 a fost surprins de agenții Secret Service la o distanță de aproximativ 270 – 450 m de Trump. Suspectul a reușit să fugă, dar ulterior a fost prins pe o autostradă cu ajutorul detaliilor furnizate de un martor.

Kenneth Gray, fost agent special FBI, a subliniat că având în vedere resursele disponibile, „acesta este un deznodământ foarte bun”. Incidentul este a doua tentativa de asasinare în mai puțin de două luni, după cea în care un bărbat a tras de pe acoperișul unei clădiri, la o distanță de 135 de metri de podiumul lui Trump, fiind ulterior ucis de un lunetist Secret Service.

Potrivit lui Jeffrey James, fost agent Secret Service, activitatea lui Trump în zone deschise este un „coșmar” pentru agenți, din cauza vizibilității extinse care oferă mai multe unghiuri moarte necunoscute și riscuri sporite.

Deși Trump nu mai beneficiază de o echipă de protecție la fel de amplă ca președintele în funcție, echipa lui de securitate asigură un perimetru în jurul său, chiar și pe terenul de golf. Problemele sunt însă amplificate de imposibilitatea de a închide întregul perimetru, care ar afecta comerțul și traficul.

Matthew Shoemaker, fost ofițer al Defense Intelligence Agency, a explicat că expunerea în spații deschise face protecția mai dificilă pentru agenții Secret Service. James a adăugat că un agent este trimis în avans pentru a examina zona, asigurându-se de securitatea fostului președinte.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro