Reclamă

Un proces crucial pentru viitorul imperiului media al lui Rupert Murdoch, evaluat la 19,6 miliarde de dolari, a debutat luni în Statele Unite, relatează BBC News. Aflat în centrul luptei juridice, Murdoch, în vârstă de 93 de ani, se judecă cu trei dintre copiii săi mai în vârstă pentru a decide cine va controla, după decesul său, companiile News Corp și Fox News.

Conform sursei citate, conflictul a izbucnit după ce mogulul media a încercat să modifice un trust de familie creat în 1999, având ca scop facilitarea preluării conducerii de către fiul său, Lachlan, fără ‘interferențe’ din partea fraților săi, Prudence, Elisabeth și James. Această situație a fost comparată cu intriga serialului de succes „Succession”, însă familia Murdoch a refuzat să comenteze asemănările.

Rupert Murdoch, căsătorit de cinci ori și tată al mai multor copii, a construit începând cu anii ’60 un imperiu media de talie mondială, influențând semnificativ scena politică și publică. Trustul de familie este alcătuit din opt voturi, dintre care patru sunt deținute acum de Murdoch, restul revenind copiilor săi mai mari. Totuși, o schimbare a aranjamentului ar putea redistribui aceste voturi după moartea sa.

Contractul de încredere stabilit prevede că cele patru voturi vor fi atribuite în mod egal celor patru copii adulți ai săi. Însă, diferențele de opinii și viziuni politice au dus la tensiuni interne, astfel încât James, Elisabeth și Prudence ar fi format o alianță pentru a contracara influența fratelui lor Lachlan, sprijinit în decizii de tatăl lor.

Procesul se desfășoară la tribunalul din Washoe County, Reno, Nevada. Prudence este fiica cea mai mare, rezultată din prima căsătorie a lui Murdoch cu Patricia Booker. Elisabeth, Lachlan și James sunt copii din căsătoria cu a doua soție, Anna Mann. Grace și Chloe, fiicele rezultat al mariajului cu Wendi Deng, nu au drepturi de vot în conformitate cu înțelegerile fideicomisare.

Murdoch a renunțat la președinția companiilor în favoarea lui Lachlan, susținând că împărtășesc aceleași înclinații politice de dreapta. Această decizie a produs discordie, alimentând antipatia dintre frați. Procesul care va decide soarta trustului de 19,6 miliarde de dolari continuă să determine interes global privind deznodământul controlului imperiului media.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro