Reclamă

Liderul Hamas, Yahya Sinwar, a afirmat că mișcarea islamistă palestiniană este gata să lupte într-un „lung război de uzură” împotriva Israelului. Declarația sa a fost adresată rebelilor houthi din Yemen, care au efectuat recent un atac cu rachete asupra centrului Israelului, conform agenției AFP, citată de News.ro.

„Ne-am pregătit să purtăm un lung război de uzură”, a spus Sinwar, menționând „sprijinul” primit de la grupurile aliate din Irak, Liban și Yemen, cu promisiunea de a învinge Israelul. Mesajul acestuia a fost publicat de rebelii houthi și Hamas.

Atacul cu rachetă, ce nu a făcut victime, a avut loc doar o zi înainte de declarația lui Sinwar și a fost revendicat de houthi, care controlează capitala yemenită Sanaa și o parte semnificativă a coastei Mării Roșii. În replică, premierul israelian Benyamin Netanyahu a promis represalii.

„Vă felicit pentru că v-ați trimis rachetele în inima entității inamice, ocolind sistemele de apărare și interceptare”, a adăugat Sinwar în mesajul lui către liderul rebel Abdel Malek al-Houthi. Rebelii au susținut că au „străpuns” apărarea aeriană a Israelului. Israelul, la rândul său, a afirmat că racheta s-a fragmentat în aer, fără a fi distrusă.

Rebeliunile houthi au efectuat atacuri semnificative, inclusiv unul cu dronă în iulie asupra Tel Avivului, soldat cu moartea unui civil, eveniment ce a dus la bombardarea de către Israel a portului yemenit Hodeida, controlat de rebeli. Acțiunile houthi au continuat cu atacuri asupra navelor conectate cu Israel, Statele Unite sau Regatul Unit în Golful Aden și Marea Roșie.

„Impactul fronturilor de sprijin devine din ce în ce mai eficient și mai important pe drumul spre victorie”, a concluzionat liderul Hamas.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro