Reclamă

Vicepremierul italian Matteo Salvini a lansat o campanie de apărare după ce procurorii au cerut condamnarea sa la șase ani de închisoare. În 2019, pe când era ministru de interne, Salvini a refuzat debarcarea migranților de pe o navă a ONG-ului spaniol Open Arms, decizie care i-a adus acuzațiile de sechestrare de persoane și abuz în serviciu.

Sentința în acest caz este așteptată luna viitoare, iar Salvini poate face recurs. Între timp, acesta intenționează să întreprindă mai multe acțiuni în afara instanței.

Luni, Consiliul Federal al partidului Liga, din care face parte Salvini, s-a întrunit pentru a discuta inițiativele de apărare împotriva a ceea ce liderul consideră a fi o persecuție politică. Totodată, Liga a programat două manifestații în weekendurile următoare, cu punctul culminant pe 6 octombrie la Pontida, unde se așteaptă participarea unor delegați străini.

În ziua pronunțării sentinței, parlamentarii Ligii se vor aduna în fața Tribunalului din Palermo. Matteo Salvini a primit susținerea dreptei naționale, inclusiv de la premierul Giorgia Meloni și vicepremierul Antonio Tajani, lider al Forza Italia. De asemenea, premierul ungar Viktor Orban l-a numit pe Salvini „cel mai curajos patriot din Europa”.

Elon Musk a intervenit și el în discuție, comentând pe rețeaua sa socială X: „Procurorul este nebun, el este cel care ar trebui să meargă la închisoare șase ani”.

Salvini l-a încurajat și pe candidatul republican la președinția Statelor Unite, Donald Trump, într-un mesaj postat pe X: „Procesele, violenții, fanaticii și comuniștii nu ne vor opri. Mergi înainte cu capul sus!”.

În apărarea sa, Salvini a publicat un mesaj video, citând articolul 52 din Constituția Italiei și susținând: „Pledez vinovat că am apărat Italia și italienii. Pledez vinovat că m-am ținut de cuvânt”.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro