Reclamă

Președintele Joe Biden a făcut apel la Congres să sprijine Secret Service, subliniind nevoia de resurse suplimentare după a doua presupusă tentativă de asasinare a fostului președinte Donald Trump. Biden a declarat reporterilor că nu a primit încă un raport complet al incidentului și că este recunoscător că Trump este în siguranță. „Slavă Domnului că președintele este bine”, a afirmat Biden. „Singurul lucru pe care vreau să îl clarific este că Serviciul are nevoie de mai mult ajutor și cred că Congresul ar trebui să răspundă nevoilor lor”, a precizat el la Casa Albă, înainte de a se îndrepta spre Delaware și Pennsylvania.

Biden a fost întrebat de ce tip de ajutor are nevoie Secret Service, la care el a menționat necesitatea unor noi angajări. Problemele de personal au afectat de ani buni Secret Service, agenții și ofițerii resimțind epuizarea din cauza orelor suplimentare și a misiunilor lungi. Directorul agenției, Kim Cheatle, a subliniat anterior că obiectivul organizației este de a-și mări numărul de angajați de la 8.000 la 9.500.

Secret Service a fost în centrul atenției și după prima tentativă de asasinat asupra lui Trump în iulie, când acesta a fost rănit la ureche în timpul unui miting. FBI investighează o nouă presupusă tentativă de asasinat, dar candidatul republican este în siguranță, iar un suspect a fost arestat.

Prima tentativă, în urma căreia Donald Trump a fost împușcat la ureche de un atacator american, a condus la moartea unei persoane și rănirea altor două. Incidentul a determinat o reevaluare a siguranței oferite de Secret Service și a dus la demisia directoarei agenției și la suspendarea mai multor agenți. Imaginile emoționante cu Trump sângerând pe față au avut un impact semnificativ asupra campaniei prezidențiale din Statele Unite.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro