Reclamă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România anunță cetățenii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Austria că este în vigoare o alertă cod roșu de vreme nefavorabilă. Căderile masive de zăpadă din zona montană și ploile abundente din restul țării pot duce la inundații și alunecări de teren. Traficul feroviar și rutier este afectat semnificativ, iar populația din zonele critice a fost evacuată. „Autorităţile austriece recomandă evitarea deplasărilor neesenţiale şi cooperarea cu autorităţile locale, în caz de situaţii de urgenţă”, precizează MAE.

Cetățenii români care se confruntă cu o situație de urgență pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: +4369911726027 și Consulatului General al României la Salzburg: +436765568898. Este recomandată consultarea paginilor de internet https://www.mae.ro, https://viena.mae.ro și https://salzburg.mae.ro pentru sfaturi și alerte actualizate.

În același context, MAE informează că în Republica Cehă, Institutul Hidrometeorologic Național a emis un avertisment de precipitații extreme și inundații, considerat la cel mai înalt nivel de pericol, valabil până la data de 16 septembrie 2024, ora 00:00. Cele mai afectate regiuni sunt Moravia-Silezia și Olomouc, situate în estul țării, la granița cu Polonia. „Se înregistrează perturbări semnificative ale traficului feroviar, din cauza inundațiilor sau căderilor de arbori, și rutier, autostrada D55 fiind închisă, iar autostrada D1 fiind impracticabilă în apropierea frontierei cu Republica Polonă”, informează MAE.

MAE sfătuiește consultarea paginilor de internet https://praga.mae.ro și https://www.mae.ro pentru cele mai recente informații. În Republica Cehă, cetățenii români pot contacta misiunea diplomatică la numărul de urgență: +420-607078 501.

Alertele emise de MAE reflectă condițiile meteo dificile care afectează în mod semnificativ circulația și siguranța în Austria și Cehia. Cetățenii sunt sfătuiți să fie precauți și să urmeze recomandările oficiale pentru a evita situații periculoase.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro