Reclamă

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat duminică măsuri urgente pentru sprijinirea elevilor din Galați, afectați de recentele inundații devastatoare. Întrucât toate clădirile școlare au fost distruse, patru clădiri modulare vor fi scoase de la Rezervele Naționale de Stat și transformate temporar în unități de învățământ, conform unui raport News.ro.

Marcel Ciolacu a subliniat că fiecare dintre aceste clădiri oferă o capacitate de până la 100 de persoane și sunt echipate cu grupuri sanitare. „Astăzi, oamenii cu care am vorbit în localităţile din Galaţi afectate de inundaţii mi-au spus că o mare problemă este şi cu copiii care nu mai au unde merge la şcoală. De aceea, am dispus eliberarea urgentă de la Rezervele Naţionale ale Statului a patru clădiri modulare în care copiii pot învăţa temporar până când situaţia revine la normal. Fiecare clădire are o capacitate de 80-100 de persoane şi este dotată cu grupuri sanitare,” a declarat premierul pe pagina sa de Facebook.

Inundațiile catastrofale au afectat peste 20.000 de locuitori din 24 de comune din județul Galați. În ultimele 24 de ore, peste 250 de persoane au fost salvate de pompieri din casele lor inundate, iar numărul celor decedați a ajuns la cinci după descoperirea unei persoane decedate duminică în Slobozia Conachi.

Ca urmare a acestor devastări, cursurile au fost suspendate în 25 de școli, grădinițe și licee din județul Galați pentru zilele de luni și marți.

Măsurile anunțate de premier au ca scop asigurarea unei continuități a procesului educațional pentru copiii din zonele afectate, contribuind la normalizarea situației în beneficiul comunității.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro