Reclamă

Polițiștii au identificat persoana responsabilă pentru publicarea subiectelor la examenul de Bacalaureat din toamnă, aceasta fiind un angajat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Este vorba despre un tânăr de 24 de ani, angajat ca soldat gradat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care a intrat în sala de examen cu o cameră video ascunsă. Ancheta a fost preluată de Parchetul Militar Iași.

La data de 19 august, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a inițiat o anchetă după ce s-a constatat că subiectele de la proba de Limba română a sesiunii de toamnă a Bacalaureatului au apărut în mediul online chiar în timpul examenului. Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a fost sesizat și a demarat verificările pentru identificarea făptașului.

Din investigațiile efectuate, a reieșit că numărul de identificare de pe foile de examen aparținea centrului de la Liceul „Ștefan Procopiu” din Vaslui, unde s-au desfășurat probele. În scurt timp, s-a descoperit că persoana responsabilă pentru acest incident era chiar tânărul angajat al MAI care susținea examenul. El a folosit camera video ascunsă să fotografieze subiectele și să le transmită mai departe unei alte persoane. Această persoană urma să îi comunice audio rezolvările, iar ulterior subiectele au ajuns publicate online, conform informațiilor furnizate de vremeanoua.ro.

Din cauza faptului că implicatul este legat profesional de Ministerul Afacerilor de Interne, investigațiile au fost preluate de Parchetul Militar Iași. „În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au identificat persoana bănuită de comiterea infracțiunii de divulgare de informații clasificate secret de serviciu sau care nu sunt destinate publicității, cercetările fiind continuate de către Parchetul Militar Iași în vederea dispunerii măsurilor legale”, a declarat IPJ Vaslui.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro