Reclamă

Marți, ministrului britanic al poliţiei şi combaterii infracţionalităţii, Diana Johnson, i-a fost furată poşeta în timpul unei reuniuni a şefilor poliţiei din Anglia. Acest eveniment s-a petrecut chiar în timp ce ministrul discuta despre creşterea alarmantă a furturilor, inclusiv cele din magazine. Potrivit unei surse guvernamentale citate de Agerpres și Reuters, furtul a avut loc la conferinţa Asociației şefilor poliţiei, dar nu a fost identificat niciun risc suplimentar de securitate.

În declarația ei din cadrul conferinței, Diana Johnson a subliniat că „Marea Britanie a fost cuprinsă de o epidemie de comportament antisocial, tâlhărie şi furt din magazine”. Discursul său vine pe fondul unor statistici alarmante care arată o creștere semnificativă a furturilor de telefoane mobile. Potrivit datelor Ministerului de Interne, numărul incidentelor de smuls de telefoane și genți a crescut cu 153% în perioada aprilie 2023 – martie 2024.

Poliția din comitatul Warwickshire a pornit o anchetă în legătură cu furtul poșetei ministrului, care a avut loc la hotelul ce a găzduit conferința. Ministerul de Interne nu a oferit niciun comentariu oficial asupra acestui incident.

Recent, guvernul britanic şi-a asumat responsabilitatea de a combate furturile de telefoane mobile, iar datele relevă că peste 78.000 de persoane au fost victime ale unor astfel de infracţiuni în decursul unui an. În intervalul martie 2023 – martie 2024, peste 200 de astfel de incidente au fost raportate zilnic în Anglia şi Ţara Galilor. Din păcate, doar 0,8% dintre cazurile de ‘furt de la persoane’ au ajuns să fie soluționate prin dosare penale, iar 81,9% din anchetele deschise de poliție nu au identificat niciun suspect.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro