Reclamă

Compania Termoenergetica București va începe săptămâna viitoare încărcarea cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică și realizarea probelor de presiune, anunță compania într-un comunicat. Aceste acțiuni sunt necesare pentru pregătirea rețelei de termoficare pentru sezonul de încălzire 2024-2025. Lucrările vor începe pe 18 septembrie 2024.

Compania a îndemnat consumatorii să asigure finalizarea lucrărilor la instalațiile interioare din imobile, pentru a preveni incidentele precum inundațiile în apartamente sau subsoluri. De asemenea, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti reamintește obligația asociațiilor de proprietari de a se asigura că instalațiile interioare de alimentare cu energie termică sunt funcționale și că lucrările sunt finalizate.

Termoenergetica a precizat că data exactă a începutului furnizării agentului termic pentru încălzire va fi comunicată ulterior, după îndeplinirea condițiilor legale stipulate în H.G. nr. 425/1994, modificată prin H.G. nr. 337/2018. Conform articolului 30, alineatul (4) din Legea nr. 325/2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termică, debranșarea instalațiilor interioare de încălzire și/sau apă caldă pe perioada sezonului de încălzire nu este permisă.

Compania a explicat că, potrivit reglementărilor, furnizarea căldurii în sistem centralizat pentru consumatorii urbani va începe după ce, timp de trei zile consecutive, se vor înregistra între orele 20:00 și 6:00 grade medii zilnice ale temperaturii exterioare de +10º C sau mai mici. Oprirea încălzirii va avea loc după trei zile consecutive de temperaturi medii ale aerului superior de +10º C, măsurate în același interval orar.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro