Reclamă

Nava de croazieră Carnival Spirit a lovit un bloc mare de gheață în apropierea coastelor Alaskăi, generând un incident descris ca un „moment de tip Titanic” de către pasagerii aflați la bord. Blocul de gheață, confundat inițial cu un aisberg, nu a provocat avarii navei și nici rănirea vreunei persoane la bord.

Incidentul s-a petrecut în zona fiordului Tracy Arm, recunoscută pentru peisajele spectaculoase și populară în rutele de croazieră. Momentele de ciocnire cu gheața au fost surprinse într-un video de către pasagerii de la bord și postate ulterior pe rețelele sociale.

„Dacă murim, măcar să merite, ăsta chiar e un moment de tip Titanic”, a declarat o pasageră, reflectând senzația de neobișnuit și dramatism trăită în acele momente. Un alt pasager a menționat pe Facebook că nava a fost oprită pentru câteva ore pentru a se face evaluări ale eventualelor pagube.

Purtătorul de cuvânt al companiei Carnival Spirit a informat CNN că, după o inspecție amănunțită, s-a constatat că nu au existat daune la carena navei și că operațiunile de croazieră au continuat normal.

Un ofițer de marină a explicat că, deși nu era vorba de un aisberg, un astfel de bloc de gheață poate fi suficient de mare și dur pentru a cauza daune structurale la nave, inclusiv la carenă sau elice.

Nicio persoană nu a fost rănită în incident, iar croaziera Carnival Spirit a continuat către destinațiile sale planificate.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro