Reclamă

Un oficial al Ministerului Apărării din Belarus a susținut că jocul Pokemon Go a fost utilizat pentru spionaj de către Occident, potrivit POLITICO. Alexander Ivanov, șeful Departamentului de Muncă Ideologică al ministerului, a afirmat că popularul joc de realitate augmentată a colectat informații despre aviația militară situată lângă Minsk, la momentul său de vârf, acum aproape zece ani.

„Unde crezi că erau cei mai mulți Pokemon la acea vreme?” a întrebat Ivanov în cadrul unei emisiuni de televiziune, ținută la începutul acestei săptămâni. „Pe teritoriul bazei aeriene 50, unde se află pista, unde există foarte mult echipament al aviației militare. Acolo au fost cei mai mulți Pokemon. Nu sunt acestea informații care să facă obiectul spionajului?”

Discuția despre utilizarea jocului Pokemon Go în scopuri de spionaj a fost adusă în timpul unei dezbateri televizate privind obiectivele vizate de spioni. Pokemon Go a fost lansat în 2016 și este un joc ce permite jucătorilor să captureze personaje virtuale în locații reale, folosind smartphone-urile.

Pokemon este o franciză media de origine japoneză, care include jocuri video, un joc de cărți și o emisiune TV, lansată în 1996. Susținerile făcute de Ivanov se aliniază cu avertismentele anterioare venite din partea Rusiei, un aliat apropiat al Belarusului. La acel moment, Rusia a subliniat că Pokemon Go ar putea să prezinte riscuri pentru securitate, în timp ce presa rusă a menționat jocul ca fiind un complot orchestrat de CIA.

Dezvoltatorul american al aplicației, Niantic, a respins acuzațiile conform cărora Pokemon Go ar fi fost folosit pentru spionaj.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro