Reclamă

Un polițist din Dolj este investigat după ce ar fi refuzat să ia măsuri împotriva unei femei care a fost surprinsă în timp ce își lovea câinele cu o furcă. Imaginile surprinse de un localnic în comuna Întorsura au fost distribuite pe rețelele sociale, atrăgând atenția autorităților.

Femeia de 76 de ani este acuzată că ar fi ucis câinele prin bătaie, într-un incident care a șocat comunitatea locală. Martorul a filmat incidentul și a dus materialul video la polițistul local, sperând că acesta va interveni. Însă, potrivit relatărilor, agentul ar fi declarat că situația nu este de competența sa, fapt ce a nemulțumit profund oamenii din zonă.

Ulterior, imaginile și comentariile critice postate pe rețelele sociale au ajuns la autoritățile din Dolj, ceea ce a determinat intervenția Biroului pentru Protecția Animalelor. Polițiștii au demarat o anchetă de oficiu pentru a elucida împrejurările și a stabili ce măsuri legale sunt necesare.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj a precizat într-un comunicat: „La data de 11 septembrie 2024, având în vedere imaginile apărute pe o reţea socială, în care o femeie aplică mai multe lovituri unui exemplar canin ce se afla în curtea unei locuinţe, din comuna Întorsura, poliţiştii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii situații de fapt şi luării măsurilor legale.”

Pe lângă femeia implicată, polițistul este și el subiectul unei investigații. Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Dolj a dispus verificări privind comportamentul său. „De asemenea, având în vedere afirmaţiile făcute pe aceeaşi reţea de socializare la adresa unui poliţist din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega, conducerea IPJ Dolj a dispus efectuarea de verificări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale”, au declarat reprezentanții IPJ Dolj.

Summary: Un polițist din Dolj este anchetat pentru presupusă inacțiune într-un caz de maltratare a unui câine. Imaginile șocante surprinse au declanșat o investigație de amploare, vizând atât femeia implicată, cât și polițistul care nu ar fi luat măsuri imediate.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro