Reclamă

Două avioane s-au ciocnit pe pista aeroportului din Atlanta, Georgia, coada unei aeronave fiind sever avariată, conform imaginilor postate pe rețelele sociale, informează SkyNews.

Delta Air Lines a confirmat că un avion Airbus A350 al companiei a lovit un avion regional CRJ-900 exploatat de Endeavour Air. Impactul a avut loc în timp ce ambele aeronave rulau pentru plecare. În urma incidentului, nu au fost raportate persoane rănite, iar pasagerii au fost reprogramați pe alte zboruri.

Compania aeriană a precizat că aripa Airbusului A350, care urma să decoleze spre Tokyo-Haneda, a intrat în contact cu coada avionului CRJ-900, care era programat să zboare către Lafayette, Louisiana. Detalii suplimentare despre avarii indică deteriorarea semnificativă a cozii avionului regional și a aripii avionului Airbus A350. „Un sunet asurzitor de zgârieturi pe metal, apoi bubuituri puternice” a descris un pasager de pe rețeaua socială X momentul impactului.

Administrația Federală a Aviației a anunțat inițierea unei investigații pentru a determina cauzele exacte ale coliziunii.

Acest incident survine la câteva luni după un alt eveniment similar petrecut la Aeroportul Heathrow din Londra, când două avioane s-au ciocnit în timp ce unul dintre ele era remorcat. În acel caz, un Virgin Atlantic 787 a tăiat vârful aripii unui Airbus A350 de la British Airways, fără a rezulta victime.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro