Reclamă

Fostul producător de la Hollywood, Harvey Weinstein, în vârstă de 72 de ani, a fost transportat de urgență la spitalul Bellevue din New York pentru o intervenție chirurgicală pe cord, conform relatărilor ABC News. În prezent, Weinstein se află în detenție în așteptarea unui nou proces, programat pentru luna noiembrie, având acuzații de viol și agresiune sexuală.

Reprezentanții săi au declarat că „Weinstein a fost transportat de urgență la spitalul Bellevue noaptea trecută din cauza numeroaselor simptome medicale”, confirmând totodată că acesta „a suferit o intervenție și o operație pe cord”. Totuși, nu au fost oferite mai multe detalii despre starea sa de sănătate.

Anterior, în luna aprilie, Weinstein fusese spitalizat imediat după ce prima sa condamnare pentru viol, emisă în 2020, a fost anulată de Curtea de Apel din New York. Aceasta a implicat un viol comis asupra actriței Jessica Mann în 2013 și o agresiune sexuală asupra asistentei de producție Mimi Haleyi în 2006.

În prezent, Weinstein este încarcerat la Rikers Island și urmează să participe la o audiere procedurală în Manhattan. În timpul unei audieri din iulie, s-a constatat că fostul producător este vizibil afectat fizic și se deplasează într-un scaun cu rotile, având stabilit un nou proces pe 12 noiembrie.

Dezvăluirile din 2017 referitoare la abuzurile sexuale comise de fostul șef al Miramax au avut un impact internațional, contribuind la mișcarea #MeToo. Peste 80 de femei, incluzându-le pe Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow și Ashley Judd, l-au acuzat de diferite acte de hărțuire, agresiune sexuală sau viol.

În ciuda anulării condamnării în New York, Weinstein se află încă în detenție, deoarece în 2023 a fost condamnat la 16 ani de închisoare în Los Angeles pentru alte cazuri de viol și agresiune sexuală. Reprezentanții săi continuă să afirme că fostul producător susține că toate relațiile sale au fost consensuale.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro