Reclamă

În debutul anului școlar, politicienii români s-au alăturat elevilor, susținând discursuri despre importanța educației. În acest context, jurnaliștii Digi24 au decis să îi întrebe pe câțiva dintre aceștia ce note au obținut la examenul de Bacalaureat.

Vergil Chițac, primarul Constanței, a declarat că a obținut nota 10 la Limba Română și 9 la matematică: „Eu la Bacalaureat am obținut cred că nota 10 la Limba Română și nota 9 la matematică.”, a afirmat Chițac.

La rândul său, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, și-a amintit că a avut o medie în jur de 9,50. „În jur de 9,50, ceva de genul acesta am luat. Până la urmă nu contează nota pe care ai luat-o la Bacalaureat, contează ce ai făcut cu nota pe care ai luat-o la Bacalaureat după aceea în viață și ce-ai reușit să produci. Asta, până la urmă, face diferența!”, a completat Boc.

Primărița Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, nu a reușit să-și amintească media totală, dar știe că a obținut 10 la Filosofie: „Chiar nu știu, chiar nu știu. Știu că la una dintre probe, la Filosofie, am luat 10. Dar media totală nu. Chiar m-am și gândit zilele astea că ar trebui să-mi caut diploma de Bac, s-ar putea să fie cineva interesat, deși nu văd de ce.”

Președintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă, a evitat să vorbească despre note, preferând să discute despre viitor: „Nu intru la concurență cu nimeni pe trecut. Haideți să vedem ce facem în viitor!”

Premierul Marcel Ciolacu a dezvăluit că a avut media 7,03 la Bacalaureat, deși inițial spusese că nu își amintește nota. Acesta a afirmat că la examenul de licență a obținut media 9,00.

De asemenea, liderul AUR, George Simion, și-a făcut publică media de la Bacalaureat, precizând că a avut 9,69, subliniind că este mai mare decât cea a premierului Ciolacu.

Astfel, prima zi de școală a reprezentat nu doar un moment de introspecție pentru elevi, ci și o ocazie pentru politicieni de a-și împărtăși experiențele din timpul liceului și de la Bacalaureat.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro