Reclamă

Poliţia de Frontieră a anunţat că luni traficul este temporar oprit în punctul de trecere a frontierei de la Bechet, deoarece bacul care asigură legătura între cele două maluri ale Dunării a fost suspendat. Motivul acestei suspendări este nivelul scăzut al fluviului. Poliţia recomandă persoanelor care intenţionează să călătorească spre Bulgaria să folosească alte puncte de trecere a frontierei.

„Operatorul feribotului Bechet-Oryahovo a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu cu privire la faptul că, începând din data de 09.09.2024, ora 08.00, platforma feribot care deserveşte linia Bechet-Oryahovo şi-a suspendat activitatea din cauza nivelului scăzut al Dunării,” a declarat luni reprezentanții instituției.

Poliţia de Frontieră a specificat că traficul prin punctul de trecere de la Bechet va fi reluat imediat ce nivelul Dunării se va stabiliza. ”Pentru evitarea aglomerării punctului, recomandăm participanţilor la traficul transfrontalier să utilizeze şi celelalte puncte de trecere de la graniţa cu Bulgaria”, au mai precizat aceștia.

În judeţul Dolj, traversarea Dunării se poate face prin punctul de trecere de la Calafat. De asemenea, în judeţul Teleorman sunt disponibile bacurile de la Zimnicea şi Turnu Măgurele, iar în judeţul Călăraşi funcţionează un alt bac. În judeţul Constanţa, trecerile de frontieră de la Vama Veche, Ostrov, Negru Vodă, Lipniţa şi Dobromir sunt deschise pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone și funcţionează între orele 08.00 şi 20.00.

Poliţia de Frontieră a subliniat că persoanele interesate pot accesa informaţii actualizate privind situaţia traficului utilizând aplicaţia Trafic Online, disponibilă pe pagina oficială a instituției.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro