Reclamă

România a început puternic campania din Liga Națiunilor, obținând o victorie clară cu 3-0 în Kosovo, considerat cel mai dificil meci al grupei. Următorul adversar este Lituania, urmat de un tur-retur cu Cipru și meciurile retur cu Lituania și Kosovo. Aceste rezultate pot asigura României promovarea în Liga B din Liga Națiunilor.

Mai important decât promovarea în sine este poziționarea favorabilă la tragerea la sorți pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2026. Conform DigiSport, înfrângerile evitabile și reușitele constante ar putea permite României să intre în urna a doua valorică, un avantaj strategic pentru viitoare confruntări internaționale.

În clasamentul live FIFA, România se află pe locul 21, iar pentru a rămâne în această poziție favorabilă, trebuie să fie una dintre primele 24 de echipe la nivel mondial. Domeniul de performanță obținut în Liga Națiunilor va contribui semnificativ la determinarea urnei valorice finale pentru România.

Dacă își va menține poziția în urna a doua, România va evita în preliminariile pentru Cupa Mondială întâlnirile dificile cu echipe precum Ucraina, Turcia, Ungaria sau Serbia. Totuși, un adversar puternic va proveni din urna întâi, care include echipe de top precum Franța, Spania, Anglia și Germania.

Adversarii României din urna a treia ar putea fi echipe precum Slovenia, Irlanda sau Bosnia, iar din urna a patra s-ar putea întâlni cu Bulgaria sau Luxemburg. Cele mai slabe echipe le-ar primi din ultima urnă valorică, formată din națiuni ca San Marino și Andorra.

România trebuie să își mențină nivelul ridicat de performanță pentru a asigura o poziție favorabilă în preliminariile Cupei Mondiale din 2026, obiectiv care depinde de continuarea victoriilor în Liga Națiunilor.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro