Reclamă

O dronă a pătruns în spațiul aerian al României în noaptea de sâmbătă spre duminică, existând indicii că bucăți din aceasta au căzut într-o zonă nelocuită din Periprava. Locuitorii din județul Constanța au primit pentru prima dată mesaje RO-Alert, stârnind îngrijorare.

Marcel Ciolacu, unul dintre candidații la președinție, a comentat evenimentul, menționând că astfel de situații ar putea deveni mai frecvente din cauza exporturilor de grâne ucrainene pe Dunăre. „Am vorbit azi noapte cu domnul ministru, am vorbit și azi dimineață cu domnul ministru, la cafea, cum era normal. Nu au fost probleme deosebite pe teren, vor continua, pentru că urmează iar exporturi de grâne. Asta este, avem un război la granița cu România”, a declarat el.

Mircea Geoană, de asemenea candidat, și-a exprimat încrederea în Armata României și capabilitățile NATO. „De la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, fragmente de drone și rachete rusești au fost găsite pe teritoriul Aliat de mai multe ori. Deși nu sunt informaţii care să indice un atac intenţionat al Rusiei împotriva aliaţilor, aceste acte sunt iresponsabile și potențial periculoase. Am totală încredere în Armata României, în piloții noștri militari și în capabilitățile tehnice, inclusiv Radarul NATO care ne ajută să monitorizăm cu exactitate amenințările la adresa teritoriului național”, a scris Geoană pe Facebook.

Elena Lasconi, președinta USR, a cerut clarificări cu privire la intruziunea dronelor rusești. „Este absolut revoltător să aflăm de la ucraineni mai multe decât de la autoritățile române! Drone rusești au intrat azi-noapte pe teritoriul României și tot ce am primit de la autoritățile române a fost un mesaj RO-Alert pentru locuitorii din Constanţa și Tulcea. Domnule președinte Iohannis, domnule premier Ciolacu, aveți de gând să ne explicați și nouă ce se întâmplă?”, a întrebat Lasconi pe platforma de socializare.

În timp ce unii candidați au avut reacții publice, George Simion, Nicolae Ciucă și Ana Birchall nu au abordat subiectul pe conturile lor de social media.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro