Reclamă

Poliţia din Kentucky a raportat un incident armat în desfăşurare pe autostrada I-75, lângă localitatea Londra, la sud de Lexington, Statele Unite. Potrivit autorităților, mai multe persoane au fost împuşcate în trafic. Biroul șerifului a identificat o persoană de interes în acest caz, Joseph Couch, un bărbat de 32 de ani, considerat înarmat și periculos. Autostrada a fost închisă traficului în ambele direcții.

Primarul din Londra, Randall Weddle, a confirmat că şapte persoane au fost rănite, dar nu toate au fost împuşcate. Unele victime au suferit răni ca urmare a unui accident provocat de altercaţie. Weddle a declarat că „nu sunt persoane decedate la acest moment”.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kentucky, Scottie Pennington, a explicat că „nu are idee unde este suspectul”. Pennington a avertizat pe rețelele de socializare să se evite apropierea de suspect și a solicitat locuitorilor să rămână în case. Guvernatorul Kentucky, Andy Beshear, a cerut locuitorilor să evite zona incidentului.

Incidentul s-a declanșat în jurul orei locale 6 p.m., la aproximativ 9 mile de Londra, când poliția a fost chemată în urma raportării unor focuri de armă asupra mai multor vehicule. Atacurile ar fi fost inițiate dintr-o zonă împădurită sau de pe un pasaj, dar există și alte surse care sugerează un schimb de focuri între două mașini în trafic.

Acest atac are loc la scurt timp după ce un alt incident armat, provocat de un adolescent de 14 ani, a dus la moartea a patru persoane într-un liceu din Georgia. Cu un număr de arme de foc care depășește populația, Statele Unite înregistrează cea mai mare rată a mortalității prin arme de foc dintre țările dezvoltate. Atacurile cu armă sunt o problemă recurentă în SUA, iar administrațiile succesive încă încearcă să găsească soluții eficiente pentru a limita asemenea violențe.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro