Reclamă

Un bărbat de 54 de ani din municipiul Botoșani a fost amendat cu 12.000 de lei de către polițiști pentru abandonul mai multor pui de pisică în zona gării din oraș, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Polițiștii l-au surprins pe bărbat în luna august, când a fost observat că abandona animale în zona cu vegetație a Gării din municipiul Botoșani. Acest incident a atras o sancțiune contravențională semnificativă.

Luna august a fost marcată de intensificarea activităților specifice din partea Biroului pentru Protecția Animalelor, care a dus la aplicarea a peste 30 de sancțiuni contravenționale, totalizând 130.000 de lei.

Sancțiunile au fost emise în urma constatarii nerespectării regimului de deținere a câinilor periculoși sau agresivi, dar și pentru neconformarea la programul de gestionare a câinilor fără stăpân. De asemenea, au fost penalizate încălcările legislației privind protecția animalelor, care vizează în special condițiile de viață și bunăstarea acestora.

Aceste măsuri reflectă eforturile autorităților de a combate abuzurile și neglectul față de animale, promovând un climat de respect și responsabilitate în ceea ce privește deținerea și îngrijirea acestora.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro