Reclamă

Un angajat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba a fost plasat în arest la domiciliu și urmează să fie suspendat din activitate, conform unui comunicat transmis de Agerpres. Decizia vine după ce împotriva acestuia a fost pusă în mişcare acţiunea penală.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a fost informat cu privire la faptul că faţă de un angajat al instituţiei a fost pusă în mişcare acţiunea penală, fiind dispusă măsura arestului la domiciliu. În conformitate cu prevederile legale, acesta va fi suspendat din activitate, urmând ca, în funcţie de evoluţia anchetei, să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege”, se precizează în comunicatul oficial transmis sâmbătă seara.

IPJ Alba a subliniat că instituția „se delimitează ferm” de orice acțiune ce contravine legii. „Susţinem toate activităţile specifice procedurilor penale şi avem ca deziderat funcţionarea sistemului doar cu poliţişti integri şi profesionişti!”, se mai arată în comunicat.

Polițistul este cercetat din cauza unor acuzații de luare de mită și introducerea de telefoane mobile într-un centru de reținere și arestare preventivă într-un mod ilicit. Instanța a dispus ca pe durata arestului la domiciliu, inculpatul să poarte permanent un dispozitiv electronic de supraveghere.

Inspectoratul de Poliție a anunțat că, în funcție de cursul anchetei, vor fi aplicate toate măsurile necesare prevăzute de lege pentru situații similare. Astfel, atitudinea fermă a IPJ Alba transmite un mesaj clar despre angajamentul la integritate și respect față de lege.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro