Reclamă

În starea de urgență decretată din cauza coronavirusului este foarte important gestionarea cât mai bine a sistemului de primiri urgențe. Dr. Cristian Pandrea, medic primar Medicină De Urgenţă şi coordonator al Compartimentului Primiri Urgenţe /Ambulanţă din Spitalul Clinic Sanador, a explicat pe înțelesul tuturor cat de importantă este organizarea. Medicul susține că o astfel de structură în cadrul unui spital este foarte importantă.

„Structura de Primiri Urgenţe din spital este locul căruia i se adresează oamenii atunci când au o problemă medicală pe care ei o consideră urgenţă. Rolul acestei structuri este şi de a primi pacienţii cu o patologie complicată, cu o patologie de urgenţă care poate fi traumatică, poate fi cardiovasculară etc. În momentul de faţă, organizarea structurii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Clinic Sanador respectă toate standardele de organizare și funcţionare pe care le respectă orice unitate de primiri urgenţe din ţară”, a spus dr. Cristian Pandrea.

Acesta a expus şi ce măsuri a luat Spitalul Clinic Sanador în contextul pandemiei de coronavirus: „Din aceste măsuri face parte şi triajul pacienţilor, care este foarte important, dacă ne referim la situaţia actuală, legată de infecţiile cu coronavirus. Triajul reprezintă prioritizarea evaluării pacienţilor şi tratării pacienţilor care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgenţe, pe de o parte, dar şi stabilirea unei categorii de pacienţi cu risc pentru ei inşişi, pentru personalul medical şi pentru cei din jur, cum e cazul infecţiilor cu coronavirus. Astfel, dacă aceşti pacienţi ajung la Urgenţe, pentru ei trebuie luate măsuri speciale de izolare, de investigaţii şi de tratament, la nevoie. Ulterior, ei vor trebui să ajungă la destinaţia potrivită, conform situaţiei în care se află”.

Pacienții care trebuie să se prezinte la urgențe

„Pacienţii trebuie să ştie ca structură de Primiri Urgenţe este locul în care trebuie să se adreseze atunci când realmente au urgenţe, pentru ca aşteptarile lor să fie împlinite. E destul de complicat să gestionezi corespunzător un număr foarte mare de pacienţi în Compartimentul de Primiri Urgenţe, mai ales dacă ei se adresează unui asemenea loc în cazul în care starea lor de sănătate nu reclamă acest lucru. Nevoia de a te adresa unei structuri de primiri urgenţe este una subiectivă. Delimitarea dintre urgenţă şi non-urgenţă este destul de dificilă şi depinde de senzaţia pacientului respectiv. Organizarea unei structuri de primiri urgenţe este făcută astfel încât să primească de la cazurile cele mai grave la cazurile cele mai puţin grave”, a încheiat Dr. Cristian Pandrea.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro