Reclamă

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a fost pus în dificultate de o problemă matematică propusă de o profesoară pentru elevii de clasa a IV-a. Întrebarea, care presupunea identificarea celui mai mic număr natural astfel încât mutarea ultimei cifre la început să ducă la dublarea valorii inițiale, a fost dezbătută în direct la Digi24.

Profesoara Daniela Vasile a lansat provocarea matematică, susținând că oricine știe să împartă la 2 ar putea găsi răspunsul. Cu toate acestea, profesorul de matematică Cătălin Ciupală a precizat că exercițiul nu este atât de simplu pe cât pare, afirmând că „lucrurile nu sunt deloc simple și e mult de muncă”.

În timpul unei emisiuni la Digi24, Nicușor Dan a încercat să rezolve problema în fața telespectatorilor. După câteva minute de calcule, primarul și-a exprimat îndoiala că problema ar fi destinată elevilor din ciclul primar și a hotărât să își amâne rezolvarea.

Profesorul Ciupală a oferit și un video explicativ, detaliind pașii necesari pentru rezolvarea provocării matematice, subliniind diferențele între percepția simplistă și complexitatea reală a problemei.

Acest eveniment a adus în prim-plan dificultățile pe care le pot întâmpina chiar și adulții educați atunci când se confruntă cu probleme aparent simple, dar care ascund capcane logice și matematice provocatoare.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro