Reclamă

Mijloacele de transport în comun din București vor fi suplimentate la 1.389 de vehicule odată cu începerea noului an școlar, a anunțat primarul Capitalei, Nicușor Dan. Această creștere a fost determinată de necesitatea de a acomoda fluxul crescut de elevi și studenți, comparativ cu perioada vacanței de vară când doar 1.250 de vehicule erau în circulație.

Primarul a declarat că „odată cu începerea noului an școlar, suplimentăm mijloacele de transport în comun. Parcul STB de autobuze, troleibuze și tramvaie care circulă în Capitală va fi mărit, astfel că vom avea pe străzi 1.389 de vehicule, față de 1.250, câte au circulat în timpul vacanței de vară.”

De asemenea, Nicușor Dan a menționat că abonamentele destinate elevilor care beneficiază de gratuitate pe transportul public vor fi eliberate online. „Acestea pot fi descărcate de pe aplicația BiletTB. Elevii pot circula gratuit atât în București, cât și prin localitățile din județul Ilfov. De gratuitate beneficiază elevii din învăţământul acreditat/autorizat, preşcolar, primar, gimnazial, liceal, special, profesional şi postliceal, care frecventează o unitate de învăţământ din Municipiul Bucureşti sau Județul Ilfov”, a explicat edilul.

În paralel, Administrația Străzilor din București s-a concentrat pe refacerea marcajelor rutiere în jurul unităților de învățământ. „Echipele au lucrat în zonele unităților de învățământ, de exemplu grădinițele 154 și 70, școlile 146, 311, 307, 179, liceele «George Enescu», «Dimitrie Gusti», colegiile «Emil Racoviță» și «Mihai Bravu». Totodată, au fost reparate gardurile școlare, pentru protecția elevilor și s-au înlocuit indicatoarele deterioarate”, a precizat primarul.

În continuare, o nouă bandă unică va fi creată pe bulevardul Magheru, iar noi trasee rapide sunt planificate până la sfârșitul anului, a mai adăugat Dan.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro