Reclamă

Atleta olimpică Rebecca Cheptegei a murit la câteva zile după ce a fost incendiată de fostul iubit, conform anunțului făcut de BBC News. Maratonista ugandeză de 33 de ani, participantă la Jocurile Olimpice de la Paris vara aceasta, a suferit arsuri severe în urma atacului de la locuința sa din nord-vestul Kenyei, unde se antrena și locuia.

Autoritățile au declarat că incidentul a avut loc duminica trecută, când Cheptegei s-a întors de la biserică. Un raport local indică faptul că disputa cu fostul partener era legată de o bucată de pământ. Poliția a confirmat că ancheta asupra cazului este în desfășurare.

Incidentul subliniază creșterea îngrijorătoare a cazurilor de violență împotriva atletelor din Kenya. Cheptegei este a treia atletă ucisă începând cu octombrie 2021. Tatăl său, Joseph Cheptegei, aflat în fața spitalului unde fiica sa a primit îngrijiri, a declarat că a pierdut o persoană „foarte solidară” și a cerut guvernului kenyan să se asigure că se va face dreptate.

Potrivit dr. Owen Menach, șeful spitalului Moi Teaching and Referral din Eldoret, sportiva a murit după ce organele i-au cedat. „Suntem profund întristați să anunțăm decesul atletei noastre, Rebecca Cheptegei, în această dimineață, care a căzut tragic victimă violenței domestice. Ca federație, condamnăm aceste acte și facem apel la justiție. Fie ca sufletul ei să se odihnească în pace.”, a comunicat Federația de Atletism din Uganda pe X.

Fostul iubit al sportivei a fost, de asemenea, internat cu arsuri mai puțin grave, iar medicii din cadrul spitalului afirmă că starea sa se stabilizează, cu îmbunătățiri semnificative.

Șeful poliției locale, Jeremiah ole Kosiom, a declarat presei că fostul partener a fost văzut turnând benzină și aprinzând-o pe atletă, în urma unei certe în fața casei lor. Cheptegei locuia în Kenya pentru a fi aproape de numeroase centre sportive din comitatul Trans Nzoia, unde își achiziționase teren și și-a construit o locuință.

La rândul său, Donald Rukare, șeful Comitetului Olimpic Ugandez, a subliniat: „Acesta a fost un act laș și lipsit de sens care a dus la pierderea unei mari atlete. Moștenirea ei va continua să dăinuie.”

Cheptegei a obținut aurul la Campionatul Mondial de Alergare Montană și Trail Running din Thailanda în 2022. Tristul eveniment vine după uciderea altor două atlete est-africane, Agnes Tirop și Damaris Mutua, cazuri în care partenerii lor sunt principalii suspecți.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro