Reclamă

Ministrul italian al culturii, Gennaro Sangiuliano, și-a prezentat demisia miercuri către șefa guvernului, Giorgia Meloni, ca urmare a informațiilor apărute despre presupusa sa infidelitate, conform AFP, citat de News.ro. Cu toate acestea, premierul Giorgia Meloni a respins demisia, insistând ca ministrul său să-și continue activitatea.

„Primul lucru pe care i l-am spus Giorgiei Meloni a fost că sunt gata să demisionez (…) Ea mi-a spus să merg mai departe”, a declarat Sangiuliano într-un interviu detaliat acordat canalului public de televiziune RAI. El a făcut public și detalii despre relația sa cu Maria Rosaria Boccia, o tânără care a provocat agitație pe rețelele sociale cu detalii despre legătura lor romantică, precizând că relația a început în luna mai a anului trecut și s-a încheiat la sfârșitul lunii iulie – începutul lunii august.

Controversatul subiect a luat amploare când Maria Rosaria Boccia a pretins public la sfârșitul lunii august că a fost numită consilier al ministrului pentru evenimente majore, afirmație vehement dezmințită de Sangiuliano. În replică, tânăra a publicat dovezi care includ fotografii de la evenimente publice alături de ministru, e-mailuri și cărți de îmbarcare, spulberând rând pe rând apărarea ministrului, care în multele imagini nu purta verighetă.

În cadrul interviului, Sangiuliano a dorit să clarifice situația, subliniind cu ajutorul extraselor de cont că toate cheltuielile legate de călătoriile alături de Rosaria Boccia au fost acoperite din fonduri personale, negând utilizarea banilor publici în acest context: „Prima persoană căreia trebuie să-i cer scuze, și care este o persoană excepțională, este soția mea”, a declarat acesta. El și-a cerut scuze și Giorgiei Meloni, menționând jena provocată acesteia și guvernului Italian.

Opoziția politică a reacționat imediat, solicitând repetat demisia lui Sangiuliano. Ivan Scalfarotto, un senator din partea partidului centrist Italia Viva, a condamnat refuzul premierului de a accepta demisia ca fiind un caz de favoritism, iar Alessandro Zan, membru de rang înalt din Partidul Democrat de centru-stânga, a subliniat că acest scandal compromite credibilitatea întregului guvern.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro