Reclamă

Regizorul și scenaristul Dan Necșulea, cunoscut pentru contribuțiile sale semnificative la televiziunea română, a încetat din viață la vârsta de 82 de ani, pe 2 septembrie. Televiziunea Română păstrează în arhiva sa de aur peste 100 de filme, documentare și seriale sub semnătura sa.

Despre Dan Necșulea, Manuela Cernat, scriitoare și critic de film, a afirmat: „A plecat spre cer regizorul DAN NECSULEA, unul dintre cei mai talentați și apreciați teleaști ai României pre și post decembriste.” Ea a subliniat că regizorul a fost o personalitate proteică, că a întemeiat Studioul de Film al TVR și că a avut un spirit generos într-o lume a concurenței feroce.

Realizator și producător premiat, Dan Necșulea a fost președintele Asociației Profesioniștilor de Televiziune din România și a avut un rol semnificativ în organizarea Premiilor Naționale de Televiziune. Contributiile sale au fost recunoscute și la nivel internațional.

Televiziunea Română, într-un comunicat pe site-ul său oficial, și-a exprimat regretul față de dispariția lui Dan Necșulea și i-a adus un omagiu prin programe dedicate vieții și operei sale. TVR Cultural a programat spectacolul „Stâlpii societății”, adaptat și ecranizat de Necșulea, pentru a fi redifuzat miercuri, 4 septembrie.

Un alt film celebru al său, „Tandrețea lăcustelor” din 2002, va fi difuzat pe TVR 2 duminică, 7 septembrie. Lungmetrajul, cunoscut pentru curajoasa sa incizie în societatea românească postdecembristă, îi are în distribuție pe actori renumiți precum Victor Rebengiuc și Dorina Lazăr.

Slujba de înmormântare pentru Dan Necșulea va avea loc miercuri, 4 septembrie, la ora 11:00, la Biserica Icoanei. Ulterior, regizorul va fi înmormântat la cimitirul Ghencea 2-civil.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro