Reclamă

Licența de a practica medicina a medicului Mark Chavez din Los Angeles a fost revocată vineri de un tribunal federal, după ce acesta a fost de acord să pledeze vinovat în cazul morții prin supradoză a actorului Matthew Perry, cunoscut pentru rolul Chandler din serialul „Friends”. Mark Chavez, în vârstă de 54 de ani, va recunoaște că a ajutat ilegal la aprovizionarea actorului cu ketamină, substanța care a dus la decesul acestuia.

Moartea lui Matthew Perry în jacuzzi, în luna octombrie 2023, a șocat fanii „Friends” și a declanșat un val de omagii la Hollywood. Cazul său a scos la iveală și alte implicații ale unor medici în aprovizionarea cu droguri a vedetelor. Un alt medic, Salvador Plasencia, este acuzat că a achiziționat ketamină de la Chavez și a vândut-o mai departe lui Perry la un preț mult mai ridicat. Jasveen Sangha, denumită „regina ketaminei”, este acuzată că i-a furnizat actorului doza fatală.

Procesul celor implicați este programat să înceapă în luna octombrie. Se așteaptă ca Mark Chavez și ceilalți doi acuzați să pledeze vinovat înainte de începerea procesului, pentru a evita desfășurarea acestuia.

Cazul a evidențiat și legăturile periculoase între celebrități și anumite cadre medicale din Hollywood, care uneori aleg să întrețină dependențele acestora în loc să le gestioneze corespunzător. Această situație subliniază provocările majore cu care se confruntă anumite personalități din industria divertismentului în relația cu medicii lor.

Ancheta în cazul morții lui Matthew Perry evidențiază implicațiile complexe dintre dependență și serviciile medicale, punând în lumină realitățile dificile ale vieții publice și presiunile la care sunt supuse vedetele de la Hollywood.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro