Reclamă

Kievul a fost ținta unui nou atac cu drone lansat de Rusia, sirenele sunând timp de aproximativ patru ore, determinând localnicii să se adăpostească. În cursul nopții, apărarea aeriană ucraineană a reușit să doboare toate dronele care vizau capitala, fără a raporta pagube majore sau răniți, conform oficialilor locali.

Potrivit forțelor aeriene ucrainene, atacurile cu drone au vizat opt regiuni din Ucraina, fiind lansate în total 52 de drone, dintre care 24 au fost interceptate cu succes. Alte 25 de drone s-au prăbușit pe teritoriul ucrainean, iar trei au zburat către Rusia și Belarus. De asemenea, au fost raportate și lansarea a cinci rachete, însă fără a se oferi mai multe detalii.

Aceste atacuri au loc pe fondul unei escaladări a conflictului, Moscova intensificând raidurile după incursiunea ucraineană în regiunea Kursk. Săptămâna aceasta, Rusia a lansat peste 400 de rachete și drone asupra Ucrainei, înregistrându-se cel mai grav bilanț la Harkov, unde șapte persoane au murit și 97 au fost rănite.

În contextul acestor atacuri frecvente, oficialii ucraineni au lansat un nou apel către Occident pentru a primi sprijin sub formă de donații și pentru a permite folosirea rachetelor cu rază lungă de acțiune furnizate deja.

Atacurile au fost respinse nu doar în Kiev, ci și în regiunile Poltava, Cerkasî, Kirovohrad, Dnipropetrovsk, Cernigov, Sumî și Mîkolaiiv. În regiunea Cerkasî, resturi de drone au cauzat avarii la mai multe locuințe private.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro